“Кредитите ще останат по-скъпи за известно време, за да бъде

...
 
“Кредитите ще останат по-скъпи за известно време, за да бъде
Коментари Харесай

Кристин Лагард: Кредитите ще останат по-скъпи

 

“Кредитите ще останат по-скъпи за известно време, с цел да бъде овладяна инфлацията ”.Това съобщи президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард, представена от Блумбърг.

Кредитите ще останат по-скъпи

“Решенията на ЕЦБ по отношение на лихвената политика ще се основават на убеждението, че лихвените равнища би трябвало да останат на нива, ограничаващи кредитирането, “толкова дълго, колкото е належащо ”. Това съобщи Лагард в тирада отдадена на паричната политика на Европейската централна банка, написа Българска телеграфна агенция.

“Основните лихвени проценти на ЕЦБ са достигнали равнища, които ще допринесат значително за връщане на инфлацията към нашата цел ”

Както Safenews по-рано писа, лихвите по кредитирането в еврозоната евентуално към този момент са достигнали най-високата си стойност. Те ще останат високи толкоз дълго, колкото е належащо за преодоляване на инфлацията, съобщи Лагард.

Според ЕЦБ лихвите са достигнали равнища, които, ще допринесат доста за своевременното връщане на инфлацията към задачата от 2%.

ЕЦБ увеличи главните си лихви с 25 базисни пункта до най-високото им равнище в историята на еврозоната. Решението бе взето макар страховете от закъснение на стопанската система.

 Много икономисти приканиха институцията да се откаже от повдигането на лихвите

Очакванията за европейския икономическия напредък бяха намалени до 0,8 на 100.

Европа не влага задоволително в енергийния преход.Тя би трябвало да влага огромно и по-бързо в енергийния преход, в случай че желае да остане “световна промишлена мощ ”.

Институциите  насочиха това предизвестие към  правителствата, индустрията и финансовия свят.Те пледират за ускоряване на прехода към нисковъглеродни излъчвания. Той ще е от значително значение за конкурентността на европейските индустрии  и финансовата непоклатимост на континента.

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР